Interieur

Een handmade en fairtrade hanglamp van katoen

Oh hi, lieve lezers! Het is alweer een tijdje geleden. Het eerste bericht van 2020 gaat over een super toffe hanglamp die ik heb ontvangen. Kunnen jullie mijn blog van september vorig jaar nog herinneren? Ik ben helemaal verliefd op de items van Cotton Ball Lights! De vorige keer ging ik voor een hele toffe lichtslinger in de kleur ‘cream’. Nu koos ik voor een grote Cotton Ball hanglamp voor boven de eettafel, in diezelfde kleur. Eenheid, yes!

eetkamer hanglamp

Natuurlijke materialen en tinten

Zoals de meeste van jullie misschien weten bestaat ons interieur voornamelijk uit natuurlijke tinten en materialen. Veel wit, grijs, zwart, beige, bruin met hier en daar een touch zilver of goud. Omdat wij dus een vrij wit interieur hebben, is de kleur ‘cream’ een perfecte warme aanvulling. Wij houden heel erg van rust, eenvoud en eenheid in huis en daarom is dit dan ook de perfecte lamp voor ons. Maar de hanglampen zijn er, net als de lichtslingers, in heel veel toffe kleuren. Daarom zit er dan ook voor ieder interieur wel wat tussen! 

katoenen hanglamp

Verschillende vormen, formaten en aantallen

Omdat wij dus van rust en eenvoud houden in ons kleine stulpje, hebben wij gekozen voor een enkelvoudige lamp in een mooie ronde vorm. Omdat veel meubels van ons vrij hoekig zijn, zorgen juist de ronde vormen als tegenhanger voor een wat zachtere uitstraling. Maar deze toffe lampen zijn er in nog veel meer opties. Ze zijn ook in verschillende formaten, een driekwart vorm en in een set van 3 of 5 te verkrijgen. Dat laatste is vooral erg mooi als je een wat grotere ruimte met hoge plafonds wilt benadrukken. Love it!

sfeerbeeld hanglamp

Een leuke DIY

Je kunt er voor kiezen om de lamp ‘kant en klaar’ te laten leveren, maar je kunt de lamp ook zelf in vorm brengen met een bijgeleverde ballon. Wij hebben ervoor gekozen om dit door Cotton Ball Lights te laten doen, want wij hebben een lichte fobie voor ballonnen. Lees: er is er ooit één in mijn gezicht geknapt tijdens het opblazen en mijn vriend houdt weer niet van ballonnen die knappen. Heel fijn voor ons dat die optie er dus ook is, maar voor de doe-het-zelvers onder ons kun je de lamp dus ook zelf in vorm brengen. Ondanks dat ik het super leuk vind om meubels op te knappen en dingen zelf te maken, sloeg ik deze keer even over…

100% handmade en 100% fairtrade

Zoals ik in de vorige blog al schreef zijn de producten van Cotton Ball Lights 100% handmade en 100% fairtrade. Alle katoenen lampen worden gemaakt van natuurlijke materialen, grotendeels in het noorden van Thailand. De makers kunnen vanuit huis werken waardoor ze de mogelijkheid hebben contact te houden met hun directe omgeving. Een eerlijk salaris zorgt ervoor dat de werknemers toegang hebben tot onderwijs en goede gezondheidszorg. Dit onderscheidt Cotton Ball Lights dan ook omdat zij de enige wereldwijd zijn die deze lampen fairtrade produceren. Alles wordt gerecycled en zowel de verkoper als de koper werken op deze manier mee aan een beter milieu en welzijn!

hanglamp eettafel katoen

Ook verliefd geworden op Cotton Ball Lights? Neem dan snel een kijkje op hun webshop!

3 thoughts on “Een handmade en fairtrade hanglamp van katoen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.