omslagfoto stile floors
Interieur

Een nieuwe visgraat PVC vloer van Stile Floors

Zoals jullie misschien wel weten hadden wij een betonlook vinyl vloer. Helaas beviel ons dit niet zo goed om meerdere redenen. Op zoek naar een nieuwe vloer dus! Één ding wist ik zeker: ik wilde graag een PVC visgraat vloer. We hebben meerdere opties bekeken, zowel online als in de winkel. Maar uiteindelijk kwamen we uit bij Stile Floors in Genemuiden, een stadje hier in de buurt. Ze hebben geen fysieke showroom, maar bieden gratis en vrijblijvend advies aan huis aan. Met verschillende kleurstalen komen ze bij je over de vloer zodat je ze in je eigen omgeving kunt bekijken. Geweldig toch? Ik zal dit dan ook echt aanraden want geloof me, een staal onder invloed van een TL-buis heeft een andere kleur dan bij jou thuis. Ha, dat rijmt.

Kleurstalen service aan huis

We hebben dit bezoek als heel prettig ervaren. Adviseur Derek kwam bij ons langs, nadat Gert-Jan telefonisch al wat suggesties had gedaan op basis van onze wensen. De keuze was gelukkig niet heel moeilijk, we wisten namelijk al dat we voor een PVC visgraat wilden gaan in een licht eiken kleur. Omdat we in een redelijk ‘standaard’ huis wonen, voegt dit extra sfeer toe. Terwijl Gerard en ik de kleurstalen aan het afwegen waren, mat Derek alvast alles in. Licht eiken leek mij een mooie basis: het past perfect bij onze beige- en walnoot accenten. Niet te licht, niet te donker en wat ik vooral niet wilde was te oranje. We kwamen uit op de Visgraat XL Vivian beige eiken PVC. Deze vloer is de perfecte kleur voor ons met hier en daar wat grijs erin verwerkt. Dit zorgt voor extra diepte. De vloer heeft een langere en bredere plank, waardoor het rustig maar ook ruimtelijk oogt. Derek heeft goed met ons meegedacht over de kleuren en plinten. Na zijn bezoek ontvingen we direct de offerte per mail, zo gepiept!

Voorbereiding en communicatie

De opvolgende weken werden we goed op de hoogte gehouden van de stand van zaken en kregen we een script met allerlei tips via WhatsApp ter voorbereiding. Heel fijn, want zo wisten we precies wat we konden verwachten. De communicatie verliep daardoor vlot. Als ik vragen had kon ik makkelijk appen of bellen en er werd goed meegedacht over de praktische zaken. Tja, het leeghalen van de woning is (zeker met een baby) wel even een dingetje natuurlijk!

Kamperen in je eigen woonkamer

Na een paar dagen opruimen zaten we dan in een lege woonkamer. Maar ik was zó blij dat we eindelijk de nieuwe vloer zouden krijgen. Met het eindresultaat in mijn achterhoofd was dit gelukkig minder erg. We hebben het kunnen plannen in 2 dagen: donderdag egaliseren en vrijdag leggen. In verband met de zomerse temperaturen kon de egaline mooi snel drogen. Die dag ben ik met Imara naar mijn ouders gegaan. Rond 12:00 was het egaliseren al klaar en rond 17:30 konden we er gelukkig alweer op lopen. De hele woonkamer was natuurlijk leeg, maar toch fijn om gewoon thuis te kunnen slapen. We gingen een soortvan kamperen in eigen huis, het had ook wel weer wat. Voor even dan.

Eindelijk: het leggen!

De volgende dag kon het leggen al beginnen. Dominicus stond op tijd voor de deur met z’n goede humeur. We dronken een kopje koffie en hij ging aan de slag. En wauw, wat ging dit mega snel. Ik zag na een paar stroken al dat dit prachtig zou worden. Imara en ik leefden die dag vooral op de bovenverdieping en gingen tussendoor even wandelen. Aan het einde van de dag was het al klaar en ik wist niet wat ik zag. Echt een compleet ander huis! Het voelde een stuk warmer en gezelliger aan en tegelijkertijd een stuk groter. Toen alle meubels weer op hun plek stonden kwam alles mooi samen. Ja, deze lichte PVC visgraat vloer is de perfecte basis voor ons.

Plinten

Omdat wij in een huurwoning wonen, hebben wij de bestaande muurplinten laten zitten. Maar mocht je nog geen (mooie) plinten hebben, zou ik zeker voor nieuwe plinten kiezen. Eventueel in combinatie met vloerverwarming, wat samen zorgt voor een strak geheel in de afwerking. In ons geval is de vloer een klein stukje van de plint af gelegd en is het daarna afgekit met een transparante/grijze kit. Dit ziet er gelukkig ook netjes uit, maar in een koopwoning had ik voor nieuwe plinten gekozen. Ze vallen dan namelijk over de vloer heen en dat vind ik persoonlijk het mooist qua afwerking.

Weetjes over een PVC vloer

Stile Floors schrijft zelf regelmatig eigen blogs over alles wat met (PVC) vloeren te maken heeft. Leuk weetje, ik ga dat binnenkort o.a. op mij nemen! Vanaf medio september zal ik de content van Stile Floors gaan verzorgen. Omdat ik mij daarom al een beetje heb ingelezen, hierbij een aantal voordelen van een PVC vloer:

 • Onderhoudsvriendelijk
 • Duurzaam
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Eenvoudig (zelf) te leggen
 • Geluiddempend
 • Geschikt voor iedere ruimte
 • Eenvoudig te reinigen
 • Slijtvast

Bovenstaande klinkt ons natuurlijk als muziek in de oren. Voordeel is ook dat wanneer er onverhoopt een plankje beschadigd raakt, het makkelijk vervangen kan worden. Dit is natuurlijk met vinyl geen doen. Een heel fijn idee en zeker met kinderen. En geluiddempend is dan ook wel zo fijn… Maar daarbij zijn er helaas ook een aantal nadelen. Wel heeft dit vaak vooral te maken met verkeerd leggen, geen goede ondervloer of het onderhoud.

 • Mogelijke oneffenheden – dit heeft vooral te maken met een slechte ondergrond;
 • Gevoelig voor agressieve schoonmaakmiddelen – dweilen doe je het liefst met enkel water of met geschikte schoonmaakmiddelen voor PVC;
 • Iets prijziger dan laminaat – maar dan heb je ook wat! 😉

Het onderhoud

Zoals hierboven beschreven reinig je de PVC visgraat vloer het liefst enkel met (lauwwarm) water. Maar mocht je vloer echt een goede poetsbeurt nodig hebben, dan kun je kiezen voor een schoonmaaksetje van het merk James. Deze is ook te verkrijgen bij Stile Floors en draagt bij aan het goed onderhouden van een harde vloer.

Wil je meer weten over de services van Stile Floors of wil je inspiratie opdoen? Neem gerust vrijblijvend contact op en hou de blogs en socials in de gaten!

*Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Stile Floors. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.