Interieur

Het oog wil ook wat

Een interieur is een zoektocht. Dit bleek toen ik voor het eerst een huis moest inrichten. Zoveel keuze en zoveel stijlen… Je moet de ruimte kunnen voelen. Wat voor mogelijkheden biedt de ruimte en wat kun jij de ruimte bieden? Ons eerste huurhuis is een huis van slechts 36 m2. Een echte uitdaging dus om deze zo praktisch mogelijk in te richten voor twee personen. Maar praktisch is natuurlijk één ding, het oog wil ook wat.

kastje-met-plant

“Ja, wij hebben precies dezelfde woning. Alleen een ander interieur.”

Van nature bevat onze woning heel veel licht, iets wat het natuurlijk ruimtelijker laat ogen. Ik denk dat ik voor velen mag spreken als ik zeg dat ruimtelijkheid in een kleine woning mooier én praktischer kan zijn. Daarom heb ik gekozen voor een licht kleurenpallet en luchtige meubels waardoor de woning nog ruimtelijker oogt. Nieuwsgierig als ik ben heb ik al vele woningen van onze buren met precies dezelfde oppervlakte bekeken. Als ze bij ons binnenkomen, vragen ze zich af of het wel precies dezelfde woning is qua oppervlakte. Stiekem lach ik dan altijd een beetje. “Ja, wij hebben precies dezelfde woning. Alleen een ander interieur.”

bank-woonkamer

Een zoektocht naar je interieur

Door de jaren heen verandert niet alleen je kledingstijl, ook interieur verandert door de trends. Het is een weerspiegeling van wie jij bent en waar jij van houdt. Dat kan een hele zoektocht zijn én blijven. Wat ik het belangrijkst vind, is dat ik niet klakkeloos alle trends overneem. Ik vind het leuk om bepaalde trends te verwerken die mij aanspreken. Zodat ik ernaar kan kijken en kan denken: “Ja, dit intrigeert mij.” Dit past bij mij en hier voel ik mij thuis. Uiteraard is een woning niet alleen een woonblad, maar iets waar wij in moeten kunnen leven. Mijn uitspraak is altijd: “Mijn woning lijkt een woonblad, met hier en daar wat vlekken en scheurtjes.” Niet alles is perfect, want er wordt in geleefd. 

eettafel-eetkamer

Soort van doordacht, maar niet opvallend

Interieur stelt creativiteit op de proef omdat het een lege bladzijde is die je kunt vullen. Wat ik vaak zie zijn trends die gekopieerd worden. Maar hoe leuk is het om er jouw eigen unieke twist aan te geven? Dát maakt jouw interieur persoonlijk. Juist dat unieke antieke kastje van jouw oma met daar bovenop de nieuwste decoratietrends. Is een kleur helemaal van nu? Je kunt een hele muur daarmee schilderen, maar je kunt dit ook op honderden andere manieren verwerken. Slechts een kleine vorm op de muur of een geschilderde kruk kan net die extra touch geven. Soort van doordacht, maar niet opvallend. 

open-kastje

Binnenkijken bij anderen geeft je de meeste inspiratie

Waar ik voornamelijk van heb geleerd als het aankomt op interieur, is het binnenkijken bij anderen. Of dat nou online of offline is. Moodboards maken kan bepaalde inzichten geven. Misschien komt daar een duidelijke stijl uit, of juist een eclectische stijl. Het is en blijft een zoektocht, maar het is wel jouw zoektocht. Niet alleen de spullen vullen de ruimte, maar ook jij.

slaapkamer-interieur

Dit blogbericht heb ik geschreven n.a.v. een bloggerswedstrijd van vtwonen

8 thoughts on “Het oog wil ook wat”

  1. Erg leuk Nikya..Je hebt het echt in je vingers.Ook mede de combi van opleidingen maar vooral door zelfinzicht ben je voor velen zeer verrassend .Ik wens je veel succes op je levenspad en ben er van overtuigd dat men nog veel van je gaat vernemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.