Nieuwe eethoek
Interieur

Onze nieuwe eethoek

Zo, it’s been a while! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vond en vind het nogal een heftige periode waar we in zitten wat betreft het coronavirus. Sinds halverwege maart werkt mijn vriend dan ook (permanent) thuis. Voor ik het wist werd ons huis overgenomen door beeldschermen en allerlei kabels. Niet echt mooi voor een foto op Instagram dus. We wonen ook op slechts 36m² met één slaapkamer, dus een aparte kantoorruimte is nu voor ons helaas geen optie. Natuurlijk moest en zal ik, als interieur-verslaafde, daar dringend een oplossing voor gaan bedenken. Zéker na 3 maanden in de rotzooi te zitten!

Droogboeket eettafel

Creatief met een kleine ruimte

36m² geeft je natuurlijk niet al te veel mogelijkheden. Twee grote beeldschermen op een klein bureau weg gepropt in de woonkamer was ook geen optie. Dus moesten we de volledige eethoek gaan aanpassen. Daarom hebben we gekozen voor een kleinere en ronde eettafel. Het bureau hebben we inmiddels zwevend aan de muur bevestigd. Die zie je in deze blog niet voorbij komen, maar die deel ik vast nog wel eens op Instagram. Dat gedeelte ligt namelijk nog steeds vol met kabels en kan nog wel wat styling gebruiken, maar first things first!

Single lightswing

De single lightswing

Maar, als je het één gaat aanpassen moet het ander ook. Tenminste, ik loop altijd tegen dingen aan als ik ga schuiven en veranderen. Zo hing natuurlijk ineens de lamp boven de eettafel niet meer op de juiste plek, omdat we de eettafel nu iets meer naar rechts hebben gezet. De oplossing? De single lightswing! Wát een handig systeem is dit zeg. Vooral voor mensen die nog wel eens de boel veranderen in huis. Het is eigenlijk een beweegbare kabelgoot. Je kunt de lichtswing zowel alle kanten op draaien als verschuiven, waardoor je in een handomdraai je lichtpunt kunt veranderen. Én je hebt geen last van lelijke kabelgootjes die niet perfect aansluiten op je afdekplaat. 

Lichtswing

Blenden of eyecatcher

Ook is de lightswing zeer makkelijk te bevestigen. Wij hebben zelf een plafond van beton, dus houd er rekening mee dat je een sterke klopboor nodig hebt. Wij hebben de witte variant gekozen, zodat hij zo min mogelijk opvalt op ons witte plafond. Maar heb je nou een rosé gouden lamp of een andere kleur en wil je dat lekker laten matchen, dan kun je de lichtswing ook een statement laten zijn in je interieur. Heb je twee lampen boven de eettafel? Ook daarvoor is de twin lightswing een ideale oplossing!

Droogbloemen

Prachtig droogboeket

Nadat alles een plekje had gekregen, vond ik het toch iets té steriel. Ja, IK, een interieur te wit vinden?! Ik ben gek op rustige, natuurlijke tinten. Maar zelfs dit was te wit voor mij. Daarom heb ik als decoratie op tafel gekozen voor het prachtige naturel droogboeket van DRYFLWRS. Naast pampasgras zijn droogbloemen weer een enorme trend voor je interieur. En niet alleen een trend, ook lekker budgetproof! Want droogbloemen blijven veel langer mooi dan verse bloemen. Je hoeft dus niet iedere week een nieuw bosje bloemen te kopen. Mocht je de droogbloemen toch af en toe willen inruilen voor een bosje verse bloemen, dan kun je er ook een paar heel mooi inlijsten of voor andere doeleinden gebruiken! Of je zet ze makkelijk even weg. Het voordeel is dat ze geen water nodig hebben. Bij ons is het in ieder geval echt een bijpassend statement geworden op tafel. 

Droogbloemen eettafel

Een kleur op de muur

Naast de prachtige bos droogbloemen, vond ik de muren nog steeds te kaal. Ik miste een beetje warmte en gezelligheid, nu zo goed als alle planten en decoratie weg zijn. Daarom heb ik de muur geschilderd, say what?! Ja, ik heb een paar jaar geleden geëxperimenteerd met kleur maar ik kwam toch altijd weer terug bij wit. Zo zie je maar dat het écht afhankelijk is van je meubels en je inrichting. Nu komt het allemaal heel mooi samen. Én het schilderen van de wand was ook functioneel bedoeld. Ik heb namelijk niet de hele muur geschilderd, maar een derde. Zo heb je optisch een afscheiding tussen kantoor en eethoek. In het midden van de scheiding wil ik nog wel iets ophangen zodat de eethoek weer een beetje verbindt met het kantoortje, maar dat is weer een projectje voor later. 

Detailfoto droogboeket

Benieuwd naar de producten van Lightswing en DRYFLWRS? Neem dan snel een kijkje op hun website.

*Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Illumade / Lightswing en DRYFLWRS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.