Vleugje Kokos Flexa
Interieur

Vleugje kokos op de muur

In mijn vorige blogpost gaf ik al een kleine spoiler weg dat ik de muur achter de bank een kleurtje had gegeven. Zoals jullie misschien weten vind ik dat soms best wel spannend, want ik heb een hele lange tijd alleen maar witte muren gehad. En als ik eens een kleurtje had, was het na een paar weken weer wit. Dat past gewoon overal bij en daar raak ik niet op uitgekeken. Wel zo makkelijk als je je interieur regelmatig verandert. Toch begon het wel te kriebelen. Ik merkte dat ik steeds meer opzoek was naar wat warmere tinten. Zeker nu één van de trendkleuren bruin is en dat super goed samen gaat met andere naturel tinten.

Flexa kleurtesters

Ik heb uren naar het Trust kleurpalet van Flexa gestaard. Sweet Umber en Brave Ground spraken mij in de eerste instantie het meest aan. Beide zijn prachtige bruintinten en Brave Ground is dan ook uitgeroepen tot kleur van het jaar. Na dagen twijfelen, Photoshoppen en kleuren bekijken in de Flexa Visualizer app, wist ik het nog niet zeker. Ik kwam steeds meer lichtere kleuren tegen die mij ook mooi leken. Gelukkig zijn er Flexa kleurtesters, zodat ik een duidelijker beeld zou krijgen. Ik maakte eerst smalle strookjes met de testers. Vervolgens koos ik 3 kleuren uit die mij het meest aanspraken. Die maakte ik nog iets groter. Ik bracht de kleurtesters aan op de muur waarop de kleur uiteindelijk ook zou komen, zodat ik op verschillende momenten van de dag kon bekijken wat de kleur deed. Het licht (en dus ook de kleur) verschilt namelijk elk moment van de dag.

Lichtbeige muurkleur

Ik heb de kleuren ook op papier aangebracht. Hierbij schreef ik de namen van de kleuren, in dezelfde volgorde als op de muur. Zo kon ik goed onthouden welke naam bij welke kleur hoorde. Na veel twijfelen tussen ‘Vleugje Kokos’ en ‘Iets Kokos’, koos ik voor ‘Vleugje Kokos’ in extra mat. Een mooie subtiele lichtbeige kleur die net voor dat stukje extra warmte zou zorgen. Deze kleur is natuurlijk een stuk lichter dan Sweet Umber, maar een heel stuk warmer dan wit. Ook is deze kleur super goed te combineren. Ik hoefde er dan tot nu toe ook geen moment aan te wennen. Dat had ik met andere kleuren absoluut niet. Hij past gelukkig ook enorm goed bij de IXXI die jullie in mijn vorige blogpost konden zien.

Kleine aanpassingen maar groot effect

Ondanks dat ‘Vleugje Kokos’ een subtiele lichtbeige kleur is, oogt de zithoek een stuk warmer. De bank is nu iets ‘opvallender’. Ondanks dat de kleur van de bank ‘Finnsta wit’ heet, zie je nu beter dat het een koele lichtgrijze tint is. Onze zithoek heeft dus al een aardige metamorfose gehad, ondanks dat er eigenlijk maar ‘kleine’ dingen zijn aangepast. En de metamorfose blijft doorgaan. De nieuwe muurkleur is misschien geen mega groot contrast, maar creëert zo’n andere sfeer. Zeker in combinatie met de donkerbruine IXXI, die er super goed bij matcht. Op deze manier hoefde ik niet de hele muur (donker)bruin te schilderen, maar is het toch een stuk warmer en knusser. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Benieuwd naar de kleuren van Flexa? Neem dan een kijkje op hun website of download bijvoorbeeld de Flexa Visualizer app. Je kunt de kleurtesters en verf ook gemakkelijk online bestellen, wel zo makkelijk nu je niet naar de bouwmarkt kunt. 😉

*Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Flexa.

2 thoughts on “Vleugje kokos op de muur”

    1. Het is een zachte beigetint met een geel/roze ondertoon. Beigetinten hebben altijd een bepaalde ondertoon zoals bijvoorbeeld geel, grijs, roze of groen. Maar ook een beeldscherm of foto zal nooit de precieze kleur kunnen weergeven! ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.