rietmatten
DIY's Interieur

Rietmatten om je schutting op te leuken

Ik kan eindelijk een gedeelte van onze tuin met jullie delen! Sinds we zijn verhuisd hebben we natuurlijk een tuin en dat is voor mijn blog een groot bijkomend voordeel. Nu kan ik dus ook eindelijk tuininspiratie met jullie delen! De tuin was alleen op z’n zachtst gezegd niet al te gezellig. Het was door een hoveniersbedrijf helemaal leeg getrokken en het enige wat er van over was waren stoeptegels en een dor grasveldje. 

Wit grind voor een frisse uitstraling

Wat ik altijd al mooi heb gevonden is grind in de tuin. Het staat zo lekker fris, stijlvol en speels. Je hebt natuurlijk ontzettend veel soorten grind, maar ik ben voor fris gegaan. Hiermee hebben we een gedeelte voor- en achtertuin gedaan. Dit deel werd dan ook al gelijk een beetje het stylish-verantwoorde gedeelte. Met de 2 witte stoelen erop en het stoere zwarte salontafeltje was het eigenlijk meteen een fris en stoer geheel.

Premium rietmatten

De schuttingen die er al stonden, waren niet echt je-van-het. Aan 1 kant stonden er 2 verschillende waarvan één een beetje kapot was. Daarnaast staat het ook bol, scheef en keek je er praktisch dwars doorheen. Omdat de houtprijzen momenteel torenhoog zijn én we na de verhuizing niet meteen een nieuwe schutting konden plaatsen, heb ik gekozen voor rietmatten. Een budget-proof alternatief en het staat ook nog eens erg mooi en gezellig. Ik ontving de premium rietmatten van Rietenmatten.nl. Deze zijn mooi dicht en zwaar. Het resultaat mag er dan ook zeker zijn, we hebben ineens een hele andere tuin!

Verschillende sferen creëren

Verder kan ik ook dit basic hoekje natuurlijk eindeloos stylen. Ik heb nu gekozen voor warme bruintinten, maar ik heb ook al beige kussentjes in de stoelen gehad. Daarmee verandert de sfeer meteen. Ik wilde alvast een beetje een herfstsfeer creëren (vanwege het ietwat teleurstellende zomerweer van de afgelopen weken), maar toen kwamen de verrassende nazomerdagen. Heerlijk genieten van én in onze nieuwe tuin. De andere hoekjes zijn nog niet volledig klaar en deze zal ik dus waarschijnlijk bewaren tot volgende lente/zomer. Ook voor dit hoekje heb ik nog andere (uitbreid)plannen. Maar goed, we blijven bezig…

Ik ben benieuwd wat jullie van dit hoekje vinden. Laat het hieronder zeker even weten. Geniet nog even lekker van deze zomerdagen!

*Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Rietenmatten.nl en Cotton Ball Lights.

2 thoughts on “Rietmatten om je schutting op te leuken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.