nieuwe raambekleding
Interieur

Raambekleding van ilumio

Eindelijk, we hebben nieuwe raambekleding! Ik kon steeds mijn draai niet vinden in dit huis. Het was best even wennen, de goede hoekjes vinden om te fotograferen. En elke keer waren er zoveel dingen nog ‘niet af’… Tsja, ik ben natuurlijk nooit echt klaar met een woning. Stylen gaat altijd door bij mij. Maar één ding was bij mij een doorn in het oog: de raambekleding. Uit gemak hadden we dit overgenomen van de vorige bewoner, maar mijn smaak was het niet. Verder was de inkijk niet echt super te regelen, want je kon de gordijnen alleen open dicht doen. En laten we het maar niet over vitrage hebben… ;-). Hieronder kun je de before zien.

Lengte van je gordijnen

De oude raambekleding was prima voor de eerste paar maanden. Alleen stoorde ik mij steeds meer aan de lelijke cv buizen en het internetkastje die op foto’s steeds weg gephotoshopt moesten worden. Ik begreep de keuze van de vorige bewoner overigens wel: het is een goed idee om je gordijnen niet over je verwarming heen te laten hangen. Doe je dit namelijk wel, dan verlies je behoorlijk wat warmte omdat het achter de gordijnen blijft hangen. Maar fraai zijn zulke ‘halve gordijnen’ natuurlijk niet echt. En ze verdoezelden precies niet wat ik graag wilde. 

Plisségordijnen

Ik kwam terecht op de website van ilumio. Je kent ze misschien wel van RTL 4 of vtwonen. Ze hebben een ontzettend ruim assortiment aan raambekleding. Maar waar mijn oog al heel lang op viel waren plisségordijnen. Het staat niet alleen heel strak, je kunt ook goed spelen met de lichtinval. Nu houd ik van veel daglicht, dus ik heb de gordijnen wel graag redelijk open. Maar heb je even geen zin in prikkels van buitenaf, dan kun je deze alsnog zo instellen dat je geen inkijk hebt maar wél daglicht. Hieronder kun je de after zien.

De voordelen

Voor in de woonkamer heb ik gekozen voor lichtdoorlatende plisségordijnen met het Top Down Bottum Up systeem met bedieningskoord. Dit gordijn heeft naast de voordelen van het spelen met licht, ook isolerende en energiebesparende eigenschappen. Daarnaast is het gemaakt van 100% vochtbestendig polyester, waardoor het ook ideaal is voor in bijvoorbeeld de badkamer of keuken. Het heeft de woonkamer in ieder geval mega opgeknapt en dat waren vele buren met ons eens. We hebben super veel complimenten gekregen!

Advies op maat

Met alleen plisségordijnen waren mijn ‘woonproblemen’ helaas nog niet volledig opgelost. Ik wilde dus ontzettend graag dat de cv buizen en het internetkastje weggewerkt zouden worden. Omdat ilumio gratis advies aan huis aanbiedt, kwam ilumio bij mij langs om de situatie te bekijken.

Een half uurtje voor de afspraak werd ik keurig gebeld. Marijke stelde zich voor en onder het genot van koffie spraken we alles door. Ze luisterde aandachtig naar mijn wensen en we bekeken samen de situatie. Naar mijn woonproblemen werd ook geluisterd, want Marijke stelde voor om naast plisségordijnen ook voor showbanen te kiezen. Dit zijn gordijnen voor de show. Je gebruikt deze enkel voor de sfeer, om dingen weg te werken en/of de akoestiek. Je kunt ze dus niet open en dicht doen, daar zijn ze ook niet breed genoeg voor. Ik koos voor linnen gordijnen in dezelfde tint als het plisségordijn, voor de eenheid. Linnen zorgt voor een stoer en dromerig effect, wat een mooie tegenhanger vormt tegen het strakke van het plisségordijn. De gordijnen maken het daarnaast een stuk huiselijker. Nadat we samen tot een keuze waren gekomen, vulde Marijke ter plekke het winkelmandje. Deze krijg je vervolgens toegestuurd zodat je alles nog na kunt kijken. 

Slaapkamer

In de slaapkamer heb ik gekozen voor verduisterende plisségordijnen met bedieningsgreep. Het idee is dus hetzelfde, alleen het systeem werkt iets anders en de lichtinval is natuurlijk anders. Deze gordijnen bedien je dus in plaats van met een koord, met grepen. Dit is omdat wij draai-kiepramen hebben in de slaapkamer. Omdat de gordijnen op het raamkozijn bevestigd zijn, kunnen we de ramen gewoon op een normale manier blijven gebruiken. En ook hier geldt weer: de inkijk en de lichtinval regelen is echt perfect! Ik heb ze vaak aan de bovenkant een stukje open, zodat er nog wel daglicht binnen komt. Ik ben super blij dat we in beide ruimtes voor hetzelfde hebben gekozen, want dit zorgt voor een prachtig geheel. 

Goed om nog te vermelden: de levertijd was echt super snel! Binnen 3-4 weken had ik alles in huis. Alles verliep vlekkeloos en de maten waren perfect opgemeten tijdens het advies aan huis. Mocht je alles zelf willen opmeten en per ongeluk toch een foutje maken, dan ben je hier gelukkig alsnog voor verzekerd. Wij hebben de raambekleding zelf gemonteerd, maar je kunt dit ook laten doen tegen een meerprijs van €39,- per product. 

Update: Een nieuw tuinhek van Houtcomposietdiscount

Zoals je op de foto van de raambekleding aan de buitenzijde zag, hadden we nog geen hekje in onze voortuin. Aangezien bijna de hele straat dit wel had, wilden wij ook graag een tuinhekje. Het liefst wel een beetje modern en onderhoudsvrij. We zagen veel houten tuinhekken groen uitslaan. Dat is iets wat wij liever niet wilden. Aangezien de houtprijzen ook vrij omhoog geschoten zijn, leek het ons een betere investering om voor houtcomposiet te gaan. Dit is kunststof met een houtlook. Het is van zeer sterke kwaliteit en daarom slijtvast en onderhoudsarm. Schuren, schilderen en beitsen hoeft dus niet meer! De kleur is antraciet en geeft daarom een neutrale en luxe uitstraling. Ook het metalen hang- en sluitwerk is van roestvrij staal en daarom weersbestendig. Na het (laten) monteren heb je er dus geen omkijken meer naar. Wij hebben ervoor gekozen om een tuinhek op maat te laten maken bij Houtcomposietdiscount.

Naast de standaard maten in hun assortiment, bieden ze ook de mogelijkheid om jouw tuinhek precies op maat aan te leveren. Wij kozen voor een hoogte van 60 cm en daarbij de maten van onze voortuin. Het monteren lieten wij over aan één van onze buurmannen. Die heeft dit in een paar uurtjes gedaan, dus het was zeker goed te doen. Wel kwamen we er achteraf achter dat de montage niet helemaal heeft uitgepakt zoals het hoorde, maar dit lag aan (buur)mannen die geen handleiding nodig denken te hebben… 😉 Dit staat dus niet goed afgebeeld op de foto’s, let daar op mocht je zelf aan de slag gaan. Maar ondanks dat, krijg je wel een goed beeld van hoe luxe en netjes dit tuinhek staat. Van buren en voorbijgangers kregen we veel complimenten. Zeker een aanrader als je voor een onderhoudsarm tuinhek wilt gaan!

*Deze blog is mede mogelijk gemaakt door ilumio en Houtcomposietdiscount. Ook benieuwd naar de raambekleding van ilumio? Of nog opzoek naar een prachtig onderhoudsarm tuinhek? Neem zeker een kijkje op hun websites of vraag vrijblijvend gratis advies aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.