uitgelicht paastafel 2021
Interieur

Paastafel styling 2021

Jaaa, de paastafel! Morgen is het officieel lente en dus bijna tijd voor een paastafel. Ik liet al een aantal keren op Instagram doorschemeren dat ik ons ‘oude’ servies heb verkocht. Deze gebruikte ik bij onze kersttafel van 2020. Het was een prachtig zwaar en kwalitatief servies, maar ik vond ‘m toch niet basic genoeg helaas. Tsja, that’s me… De zoektocht naar een ander servies was nog niet zo makkelijk. Ik wilde graag een basic wit servies met een opstaand randje. Maar er zijn echt 100 tinten wit… En aangezien we nu niet naar de winkels kunnen, vond ik het enorm lastig kiezen. Ik twijfelde tussen een wit servies van Xenos, IKEA en Hema. Echter weet ik van IKEA dat die kleur wit erg blauw is qua ondertoon. Wij hebben hier eerder een servies van gehad en ondanks dat vaak ’t enorm praktisch is, vind ik de kleur te koel. En aangezien wit servies al zo basic is, maakt de ondertoon wel het verschil.

Simplistisch servies

Uiteindelijk heb ik dus gekozen voor het basic Hema Rome – New Bone servies. Dit servies is een stuk lichter, strakker en meer basic t.o.v. het vorige servies. In de beschrijving en reviews van het servies stond dun, licht en ivoorwit van kleur. Ivoor is wat warmer wit en oogt naar mijn mening ook net iets luxer. Ook is ivoor wat makkelijker te combineren in mijn ogen. En hoe vol je tafel ook is, het oogt een stuk rustiger. Daardoor kun je natuurlijk wel wat extra accessoires toevoegen. Ik heb het zelf voor nu lekker simplistisch gehouden met vooral lichte tinten. Lekker fris en het geeft meteen een lente-gevoel!

Wat ik allemaal heb gebruikt 

  • Rome – New Bone servies van Hema
  • Beige vaasje van H&M Home
  • Beige kan van H&M Home
  • Witte mokjes van de Action
  • Kleine kwarteleitjes van de Action
  • Kaarsenhouders van de kringloop
  • Swirl kaars van Chaki Store
  • Katjes takken van de lokale bloemist
  • Wit katoenen servetten van Xenos
  • Zilver bestek (geen idee meer waar vandaan)

Ik ben benieuwd of – ondanks dat we dit jaar waarschijnlijk weer weinig tot geen bezoek mogen ontvangen – jullie ook een mooi gedekte paastafel gaan maken!

Op zoek naar meer inspiratie voor je paastafel? Onshaarlemsehuisje laat zien hoe je budgetproof een magnoliatak maakt voor boven je paastafel!

4 thoughts on “Paastafel styling 2021”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.