Interieur

Helemaal hot: een plaid van merino lontwol en een giveaway!

We zien ze steeds vaker voorbij komen en telkens als ik ze zag was ik op slag verliefd. Een plaid van merino lontwol is niet alleen heerlijk warm, het is ook een prachtige accessoire voor in je interieur. Anja van Waar ik van Hou-T maakt niet alleen van deze prachtige plaids in allerlei kleuren en maten, ze organiseert ook workshops zodat je dit zelf kunt leren. Hoe leuk is dat?!

Warm én verkoelend

Wat natuurlijk opvalt aan deze wol is dat hij enorm dik en grof is, waardoor er prachtige opvallende patronen ontstaan. Dit maakt het plaid stoer, robuust en landelijk. Het plaid is heerlijk warm in de winter en een leuk weetje is, is dat dit plaid juist verkoelend is in de zomer. Juist ja, verkoelend! Ook is het plaid ontzettend makkelijk in onderhoud wegens de natuurlijke eigenschappen. Win-win!

De eigenschappen van lontwol

Wel heeft lontwol een paar eigenschappen waar je rekening mee moet houden. Het is namelijk een niet-gesponnen en getwijnde wolsoort. De haren zijn in één richting gekamd tot een lont. Daardoor is de wol heerlijk zacht en vol, maar wel kwetsbaar. Hoewel dit voor normale toepassingen juist de bedoeling is, moet je er liefdevol mee omgaan. Ook zul je misschien in het begin wat pluisjes ontdekken, ook dit hoort erbij. Trek ze er niet af maar knip het voorzichtig weg. Ook een optie om sneller van de pluisjes af te komen is het een beetje vochtig maken van het plaid met een plantenspuit en daarna kort in de droger doen (max. 5 minuten). Een troost: ook als je niks doet verdwijnen na verloop van tijd de pluisjes en wordt de lontwol alleen maar steviger! Yay!

Het reinigen van lontwol

Naast dat lontwol een bijzondere uitstraling heeft, is het zelfreinigend vermogen van wol enorm hoog. Het plaid hoeft eigenlijk alleen maar te luchten op een vrieskoude ochtend. En mocht het nou niet fris zijn buiten, kun je het plaid het best naar de stomerij brengen. Zelf wassen kan ook, maar wel op de hand met een zacht wolwasmiddel zoals Eculan. De wol moet daarbij zo min mogelijk bewegen, anders loop je de kans dat deze gaat vervilten. In de wasmachine is een optie, maar kies dan wel voor een kort programma voor tere wollen stoffen.

Waar ik van Hou-T

Anja van der Pers doet waar ze van Hou-T en dat zou naar mijn mening iedereen moeten doen. Hiervoor werkte ze bij verschillende organisaties maar ze miste enorm de creativiteit. Deze heeft ze sinds 2007 gevonden. Naast het maken van deze prachtige plaids en woonkussens maakt ze ook Bohemianstokz en andere woonitems van hout en lontwol. Daarnaast werkt ze ook als trainingsactrice, assessmentactrice én geeft ze trainingen en workshops. Onder andere dus voor het werken met lontwol en hout, maar ook om mensen te inspireren en stimuleren hun creativiteit te ontdekken. Haar slogan is dan ook “Maak van je droom je toekomst.”

Nieuwe bank

Ohja, en zie je die grijze beauty? Dat is dus (eindelijk) onze nieuwe bank! Het is de Brooklyn – N.Y. van Leen Bakker in de stof BAVO 804 grijs. Ik breng steeds meer rustige en natuurlijke tinten in huis en zwart, wit en grijs zijn daarvoor de perfecte basis. Zo kan ik ook makkelijker met kleur werken wanneer ik dat wil. Daar was onze cognac bank helaas toch iets minder geschikt voor.

*GIVEAWAY*

Houd mijn blog & Instagram in de gaten, want binnenkort komt er een hele leuke giveaway aan!

Wil je meer informatie over Waar ik van Hou-T of ben je geïnteresseerd in de woonitems? Neem dan snel een kijkje op de website van Waar ik van Hou-T!

6 thoughts on “Helemaal hot: een plaid van merino lontwol en een giveaway!”

  1. Mooi Nikya,en ook de informatie is interessant.. De grijze bank is prachtig,je hebt het gevoel voor stijling helemaal in de vingers.Samen met Geer zijn jullie een gouden team aan het worden!! Ga zo door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.