Hotspots

Een nieuw pand voor Belle Lingerie

16 juli 2012 heeft Jolanda van Belle Lingerie de winkel overgenomen omdat de vorige eigenaresse ermee moest stoppen. Hiervoor heette de winkel Belle XL en deze was vooral gespecialiseerd in grote maten. Jolanda wilde graag dat elke vrouw zou kunnen slagen, dus veranderde ze de naam in Belle Lingerie. “Want ook voor kleine maten kan het net zo moeilijk zijn om de juiste BH te vinden,” aldus Jolanda. De winkel bestaat nu dus bijna 6 jaar. De verbouwing van het nieuwe pand heeft precies 3 maanden geduurd. Op haar verjaardag, 27 december 2017, kocht ze het pand. En op 28 maart, de dag dat ze 17 jaar geleden voor het eerst moeder werd, is de winkel geopend.

ingangbellelingerie

toonbankbellelingerie

Een pand vol sfeer en karakter

Het oude pand aan de Woldstraat werd eigenlijk net wat te klein. Vooral in het seizoen van de badmode. Hierdoor werd de winkel onoverzichtelijk, waardoor ze voor de keuze stond minder badkleding in de collectie toe te voegen of een groter pand te betrekken. Uiteindelijk is ze dus gegaan voor een groter pand, waardoor de collectie beter tot zijn recht zou komen. “Het idee om in de lingerie te gaan is niet bewust gekozen,” aldus Jolanda. “Maar ik ben er blij mee, want het sluit goed aan bij mijn persoonlijkheid en de dingen die ik belangrijk vind in het leven. Ik wil graag mijn commerciële- en sociale kant ontwikkelen en dat heb ik in dit beroep helemaal gevonden.” Daarnaast werd Jolanda gedwongen om creatief te zijn en daar wordt ze heel blij van. Tegenwoordig kun je namelijk niet meer achterin je winkel gaan zitten en wachten totdat er een klant komt.

zithoekbellelingerie

velvetstoelen

decoratiebellelingerie

Het idee achter het interieur

Het idee voor het interieur is bedacht door Irma Veelo van Brandy Styles. Zij doet al jaren de etalage van Belle Lingerie en kent Jolanda goed. Jolanda houdt van kleur, heel veel kleur. Maar aangezien lingerie vaak al veel kleur heeft van zichzelf, paste het voorstel van Irma ontzettend goed. Er is nog steeds kleur maar toch is het een rustig geheel. Jolanda had dit zelf nooit zo uit kunnen kiezen (ode aan interieurstylisten)! Daarnaast wilde Jolanda dat het interieur een vrouwelijke touch kreeg, vandaar de prachtige messing details. En als je er langsloopt moet het nieuwsgierig maken naar hoe het geheel eruit ziet. Ook wilde ze graag de oude details van het pand weer naar voren laten komen. Zo is het balkenplafond gerestaureerd en kwam er achterin de winkel een prachtig plafond met ornamenten tevoorschijn. Ook deze is gerestaureerd, maar aan de scheurtjes zie je dat het oud is. Daarnaast had Jolanda een hele grote wens: grote paskamers! Dit is meer dan gelukt en hierover krijgen ze dan ook veel complimenten. De verlichting is ook met zorg gekozen. Ze hebben namelijk led-verlichting wat in samenstelling met de zachte, warme kleuren een heel chique geheel vormt. Ook vind ik persoonlijk de planten geweldig uitkomen in combinatie met het kleurgebruik, de verlichting en de oude details. En oh die visgraat vloer, love it! Helemaal van nu én deze geeft een extra warme uitstraling aan de winkel.

plantenenpastel

paskamersbellelingerie

decoratiebellelingerie

De missie van Belle Lingerie

Elke vrouw vindt het bijna vervelend om lingerie te kopen, maar door te letten op alle details en deze zo goed mogelijk aan te pakken probeert Jolanda samen met haar collega’s er een klein feestje van te maken. Hun missie is om elke vrouw met een prettig gevoel de deur uit te laten gaan en dat ze trots kan zijn op haar lijf, ondanks haar maat!

visgraatvloer

Belle Lingerie zit gevestigd aan de Woldstraat 17 in Meppel. Het is zeker de moeite waard hier je lingerie of bikini te scoren, want alleen al rondlopen en om je heen kijken is een groot genot. Ook de medewerkers zijn hier ontzettend vriendelijk en staan graag voor je klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.