Hotspots

De groene schuur vol antieke schatten

Als je in Meppel woont ken je deze groene schuur misschien wel… maar toch zit deze aardig goed verstopt achter een aantal woonhuizen. Vroeger ging ik hier al als klein meisje naar toe met mijn ouders. Het is ook niet te vergelijken met een kringloop. Dit is een schuur vol met opgescharrelde items uit het hele land door het opkopen van inboedels, het ontruimen van huizen maar ook mensen die spullen te koop komen aanbieden. Over het algemeen staat hier veel antiek, maar het is hier juist de kunst om mooie dingen op te scharrelen. Want er staat veel. Heel veel. Zó veel, dat ik soms het overzicht kwijt raak. Maar hoe leuk is het dan om lekker rond te snuffelen en op de details te letten als verzamelaar of interieurjunkie.

lamp

koffers

decoratie

overzicht

Een passie voor mooie dingen

Hoewel antiek vroeger helemaal hot was, blijkt dat nu wel steeds minder te worden. Toch kun je het één niet met het ander vergelijken: er staan genoeg dingen tussen die helemaal trendy zouden kunnen zijn of worden! Ik vind het zelf altijd heel erg leuk om dingen op te knappen en naar eigen smaak te maken. Staat de kleur of het model me niet helemaal aan, dan maak ik het toch naar mijn smaak?! Hoe leuk is het om unieke items in je huis te hebben? Zo denkt Gertie Uiterwijk, de eigenaar van de groene schuur, er ook over. “Het is niet leuk om alles maar hetzelfde te hebben als een ander. Iedereen doet elkaar na om trendy te zijn, maar eigenlijk hebben ze geen eigen stijl of mening.” Zo vertelde hij mij al lachend dat hij vroeger een hele voorraad lampen had opgekocht in België voor 50-100 frank. Hij vond ze namelijk wel grappig, maar het bleek voor geen meter te verkopen. Een poosje later hing zo’n zelfde lamp in een aflevering van GTST en binnen no-time waren al zijn lampen uitverkocht. Zo zie je maar hoe gevoelig de meeste mensen zijn voor trends en niet omdat ze het persé zelf mooi vinden. Ik vroeg Gertie dan ook wat zijn grootste doelgroep is. “Jong en oud. Maar het grappige is, oudere mensen hebben vaak alles al en vinden tóch nog iets bij mij. Maar ook verzamelaars die iets speciaals zoeken.”

gertie

deco

pannenset

oudebioscoopstoelen

Op zoek naar iets speciaals?

Het is de welbekende verkoop-vraag. Maar ben je echt op zoek naar iets speciaals, dan is dit een hele leuke schuur met een hele leuke eigenaar om op zoek te gaan naar pareltjes. Je moet echter geen allergie hebben voor stof.

Je kunt de groene schuur vinden aan de Kastanjelaan 19 in Meppel.

buitenkant

*UPDATE: Gertie is gestopt met de Groene Schuur, deze is nu overgenomen. Zaterdag 13 april 2019 van 9:00 tot 16:00 is er een grote leegverkoop!

8 thoughts on “De groene schuur vol antieke schatten”

  1. Hoi Claudia,

   De groene schuur is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 13.30 tot 17.00. Deze week is hij nog gesloten wegens vakantie!

   Groetjes Nikya

 1. Echt een leuke schuur met veel leuke oude dingen en een fantastische eigenaar die overal over kan vertellen en altijd in is voor een praatje en een grapje !

 2. In het verleden vaak geweest. Onze salontafel die er vandaan komt hebben we vast al 30 jaar. Ook onze gelofelijke fijne eettafel ( die met 4 platen ertussen wel 4 meter lang kan worden) hebben we vele 10- talle jaren geleden daar gekocht. Het bed dat we er gekocht hebben staat nu bij onze dochter in Utrecht. Zo zie je maar, een leuke snuffellocatie. Het is alleen jammer dat de meubels zo lang mee gaan. ? ik kom er niet meer zo vaak. Zal toch weer eens langs gaan. Jammer dat men tegenwoordig antiek niet zo waardeerd, het vakmanschap en orginaliteit daar kan geen IKEA tegen aan.

  1. Wat leuk om te horen Reina! Leuk om te lezen dat je zoveel plezier hebt van de meubels. Toch maar eens gaan kijken voor wat decoratie? Dat is er namelijk ook genoeg! En wat je zegt, over het algemeen gaat de duurzaamheid van meubels tegenwoordig sterk achteruit helaas. Dat ben ik met je eens. Daarom vind ik het ook zo leuk om tweedehands spulletjes op te scharrelen en op te knappen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.